вівторок, 19 січня 2016 р.

Памятай про Крути.

Щороку, у  січні, ми відзначаємо героїчну і трагічну подію і новітній українській історії - бій під Крутами (29 січня 1918 р.). Мало яка інша подія в історії України є настільки ж відомою, як ця.. Вона посідає чільне місце в національній історичній пам’яті. Це  день пам'яті про подвиг українських студентів, полеглих у бою з більшовиками. і є одним із символів боротьби українського народу за свою незалежність. Вшанування памяті загиблих героїв є надзвичайно актуальним сьогодні. Тому у соцмережах, ЗМІ популяризується молодіжна кампанія "Пам'ятай про Крути" .
В рамках кампанії  кожен  може долучитися до вшанування пам’яті полеглих героїв. Зробити це можна наступним чином:

  • Дізнайся більше про бій під Крутами. Важливо знати правдиві, а не міфологізовані політиками, причини, події і наслідки.
  • Підтримай кампанію «Пам'ятай про Крути!» у соцмережах і ЗМІ, фінансово. Розмісти банер на власній сторінці чи у молодіжних групах. 
  • Вшануй полеглих, одягнувши крутянську символіку. Причепи на груди стрічку чи з значок із відповідною символікою (не маєш - виготови сам і для своїх друзів), одягни вишиванку.
  • Присвяти Героям одну добру справу. Організуй перегляд молоддю відповідного відео, флеш-моб на крутянську тематику, смолоскипний похід, вечір бардівської пісні чи військово-історичну гру на місцевості тощо.
  • Підтримай традицію крутянського посту (від 21.00 28 січня до 6.00 30 січня).
Цікаві матеріали про цю подію можна знайти за адресою: http://kruty.org.ua.
Бій під Крутами: відомі й невідомі сторінки. ЧИТАТИ
Своїм колегам-педагогам пропоную скористатися розробкою вечора памяті тих,  що загинули у бою  під Крутами - "Волі народної дзвін" (ЗАВАНТАЖИТИ)

1 коментар:

Оксана сказав...

Вдячна за матеріал про Крути,використаю у виховній роботі.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...