середу, 13 січня 2016 р.

Що нового нам готує ЗНО з історії України у 2016 році.

Як зміняться тестові завдання, час та максимальні бали у ЗНО з історії України 
в 2016 році.
Вже чітко окреслені терміни здачі ЗНО у 2016 році. Впродовж січня ще триватиме реєстрація на пробне ЗНО. Часу залишається все менше, тому слід посилити підготовку до складання тестів. Цьогорічне ЗНО з історії буде дещо відрізнятися від ЗНО 2015 року. У зв'язку з тим, що ЗНО з історії зараховуватимуть як  державну підсумкову атестацію тест матиме дві частини: перша охоплюватиме період історії України ХХ - початку ХХІ століття і буде зараховуватися як ДПА, а друга охоплюватиме період історії України від найдавніших часів до кінця ХІХ століття. Результати за тест у цілому враховуватимуть при вступі до вищих навчальних закладів. Загальна кількість завдань тесту з історії України - 60, на виконання яких відводитиметься 150 хвилин, а не 135, як у 2015 році. Збільшиться і максимальна кількість балів -з  90 зросте до 94.  Також додано ще  один різновид тестових завдань кластер. Дане завдання може містити уривок історичного джерела ( текст, картина, карикатура і т.д.) і декілька тестових завдань до нього.  Зразок такого завдання буде поміщено у тестовому зошиті пробного ЗНО. Детальніше про ці зміни можна довідатися на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.
Своїм вихованцям та колегам рекомендую скористатися матеріалами для підготовки до ЗНО розміщеними тут  та звернути увагу на додаток до програми ЗНО з історії України , портрети історичних персоналій, чиї імена містить програма ЗНО  - завантажити їх і користуватися при підготовці.
Останнім часом практикую із своїми учнями здійснювати перевірку вивченого виконуючи тестові завдання, які вибираю із усіх  завдань ЗНО минулих років жільки вивченої теми. Пропоную декілька тематичних підбірок таких завдань.
1. Українські землі під владою іноземних держав у 14-15 ст.
2. Культура України кінця 18-першої половини 19 ст.
3. Україна в Першій світовій війні. +Українська революція.
4. Україна в першій світовій війні.
5. Україна у 1918-1920 рр. +Доба НЕПу.
6. Україна в умовах десталінізації. (1953-1964).

3 коментарі:

Unknown сказав...

Потрібна інформація про ЗНО.Буду рекомендувати учням для підготовки.

Iryna сказав...

Завжди рада допомогти.

Галина Кіт сказав...

Цікава стаття. Демонструє використання інноваційних методів у своїй роботі.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...